Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Χιονάνθρωποι από ζαχαρόπαστα

Χριστουγεννιάτικο φτυάρι με decoupage , τεχνητό χιόνι και τρισδιάστατο μοτίβο





 

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικη κατασκευή με ρόδια

   Καλησπέρα σας!!!Στην πρώτη μου ανάρτηση σας είχα πει για  δύο δίσκους από φελιζόλ , όπου με τον ένα έφτιαξα το παιδικό ρολόι . Μέρες τώρα σκεφτόμουν τι κατασκευή να φιάξω με τον δεύτερο . Στο μυαλό μου είχα σαν γενική ιδέα να χρησιμοποιήσω ρόδια  , αποξηραμένα κλαδάκια και τους κόκκινους καρπούς ενός φυτού που έχουμε στο μαγαζί , που την εποχή αυτή παίρνουν ένα πανέμορφο κοκκινωπό χρώμα και να έχει αποχρώσεις του χαλκού , χρυσού κλπ.
    Έκοψα  τα ρόδια στη μέση , τα  άδειασα και τα αποξήρανα μαζί με τα κλαδάκια . Χθες λοιπόν που μπήκα σε κάποια site ανακάλυψα την τεχνική του αλουμινόχαρτου και σκέφτηκα να τη χρησιμοποιήσω στην κατασκευή  μου . Στην τεχνική αυτή τσαλακώνεις το αλουμινόχαρτο για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα και το κολλάς με ατλακόλ στην επιφάνεια που θες . Αφού ακολούθησα αυτό το βήμα έβαψα με ακρυλικά χρώματα όλη την επιφάνεια και κόλλησα με ατλακόλ τα ρόδια και το κλαδάκι με τα φύλλα . Σε σύρμα χαλκού πέρασα κόκκινους καρπούς και το ένωσα με το κλαδάκι . Τέλος σε κάποια σημεία έβαλα φύλλα χρυσού και . . . . . . ιδού το αποτέλεσμα ! ! !











Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

decoupage σε κερί

  Καλό μήνα!!! Και ναι μπήκαμε στο Δεκέμβρη , που σημαίνει τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!!!! Το πνεύμα των  Χριστουγέννων  αρχίζει να μας κυριεύει και σιγά σιγά όλοι αρχίζουν να στολίζουν ..... εμείς βέβαια στο σπίτι μας δεν κρατιόμασταν και στολίσαμε από τα μέσα  του Νοέμβρη .Ο μικρός μου γιος όλη την ώρα πάει στο δέντρο και παίζει με τις χριστουγεννιάτικες μπάλες .
  Ώρα λοιπόν για χριστουγεννιάτικες κατασκευές ,  για να στολίσουμε το σπίτι μας ή να δωρίσουμε σε αγαπημένα μας πρόσωπα . Πήρα ένα λευκό κερί στο οποίο μπαίνει ρεσό . Με την μέθοδο decoupage , την οποία τώρα μαθαίνω μέσα από διάφορα site , κόλλησα το μοτίβο που έκοψα από μια χριστουγεννιάτικη χαρτοπετσέτα . Προσπάθησα με ακρυλικά να δώσω βάθος και τέλος με την ειδική κόλλα ,κόλλησα σε διάφορα σημεία φύλλα χρυσού  . Για πρώτη προσπάθεια δεν βγήκε και άσχημο .... Εύχομαι και σε σας καλές δημιουργικές στιγμές !!!